Дейности

“Фестивал за свободен театър бе иницииран през 2011г. от АСТ Асоциация за свободен театър. Движеща сила бяха група от театрални практици, взели решение за създаване на платформа, в която независимата сцена може да се представи по свой собствен начин. Оттогава негова ключова цел да консолидира независимите артисти и да създаде по-голяма видимост за тях.”(из “Множеството измерения на българския АСТ: Фестивал за свободен театър 2015”, статия –на Ангелина Георгиева в списание “Европейските сцени”).

След 6 години ACT Фестивал се развива и разраства, като представя първото си национално / и международно издание / в 7 дневен формат.

През 2016 ACT Асоциация развива 3 иновативни проекта за българския артистичен контекст, в партньорство със Столична община и с финансовата подкрепа на Програма Европа:

“Споделена визия” – Стратегията за развитие на независимата творческа сцена в София (за следващите седем години);

“Топлоцентрала” – Проект за първи по рода си Смесен / между Независима платформа НПО „Топлоцентрала“ и Столична община /  Център за съвременни изкуства в София

“Синергия” – Нов модел за управление на общински културен институт (ОКИ) Средец, включващ независимата творческа сцена.

Най-интересното предстои… да бъде създадено!

АСТивни проследяване и участие @ www.actassociation.eu