IETM

Международен конгрес за изпълнителски изкуства IETM София, 16-19 октомври 2014г.

space-for-changeОт 16 до 19 октомври 2014 година в София ще се проведеМеждународен конгрес за изпълнителски изкуства IETM София” с участието на над 450 чуждестранни гости в НДК. Професионалните срещи на мрежата IETM със седалище в Брюксел се организират по два пъти в годината в две различни европейски страни през последните 33 години и събират от 450 до 600 участници от цял свят в рамките на 4 дни. Основна цел на срещите е опознаване и създаване на контакти и партньорства между членовете на IETM (индивидуални артисти, театрални и танцови групи, независими организации, национални институции, професионални обединения и гилдии, международни мрежи и др.) и организации от страните-домакини и повишаване на техните компетенции и професионални умения чрез разнообразни неформални образователни формати и трансфер на ноу-хау – дискусии, кръгли маси, представяне на добри практики, работни групи по теми, менторски сесии и др.

Събитието ще бъде съпътствано от артистична програма (16-19 октомври 2014г.), която представя постиженията на местната изпълнителска сцена пред международната публика, включваща представления от програмата на АСТ фестивал за свободен театър 2014, продукции на публичните театри и специално създадени за конгреса артистични акции, като артистични градски маршрути, театър лабиринт и др.

Организатори на конгреса са АСТ Асоциация за свободен театър, в партньорство с Фондация “Бюро култура” и международната мрежа IETM. Събитието се организира под патронажа на кмета на града, г-жа Йорданка Фандъкова.

eitm-site-capture